Siitepölytiedote

Tilanne

28.02.2024

tilanne-kuva

Ennuste

29.02.2024 - 02.03.2024

ennuste-kuva
selite-tunnukset
selite-asteikko

Tilanne

Koivun kukinta on päättynyt Etelä-Lapissa ja on pääosin päättynyt Keski-Lapissa, kukinta jatkuu Pohjois-Lapissa. Koivun siitepölyä kulkeutuu koko maahan. Heinien kukinta jatkuu koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Kukinta on alkanut Etelä-Lapin lämpimillä kasvupaikoilla.
Koivun siitepölymäärät ilmassa vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin koko maassa Keski- ja Pohjois-Lappia lukuun ottamatta, missä määrät vaihtelevat kohtalaisista runsaisiin.
Heinien siitepölymäärät ilmassa vaihtelevat maan eteläosissa vähäisistä kohtalaisiin ja ovat muualla maassa Lappia lukuun ottamatta vähäisiä. Etelä-Lapissa määrät vaihtelevat erittäin vähäisistä vähäisiin.
Ilmassa on runsaasti havupuiden siitepölyä koko maassa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Runsaana esiintyvä havupuiden siitepöly näkyy keltaisena kerroksena pinnoilla, mutta aiheuttaa allergiaoireita vain harvoille.

Ennuste

Koivun kukinta päättyy Keski-Lapissa ja jatkuu Pohjois-Lapissa. Koivun siitepölyä kulkeutuu koko maahan. Heinien kukinta jatkuu maan eteläosista Etelä-Lappiin ulottuvalla alueella, kukinnan odotetaan alkavan Keski-Lapissa.
Koivun siitepölymäärät ilmassa vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Lapissa määrät vaihtelevat kohtalaisista runsaisiin.
Heinien siitepölymäärät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin maan etelä- ja keskiosissa. Maan pohjoisosissa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta heinän siitepölyä on ilmassa vähän.
Sade laskee ilman siitepölymääriä.

Lähde: Turun yliopiston siitepölytiedotus.

Tehokkaat allergialääkkeet allergiaoireisiin apteekista.

Verman tarjoaa monipuolisen tuoteperheen allergiaoireiden hoitoon. Tutustu tuotteisiin tarkemmin ja muista aloittaa allergialääkitys ajoissa.

Setiritsiini

Suomen suosituin allergialääke*.

juhlavuoden logo

Ocutifex

Nopeaa ja pitkäkestoista helpotusta allergisiin silmäoireisiin

Ebastiini

Pitkävaikutteinen allergialääke, 20 mg vahvuus myös vaikeisiin allergisiin oireisiin

Desloratadiini

Tehokas ja väsyttämätön allergialääke.

Mometasoni

Tehokas nenäsumute allergisiin nenäoireisiin.