Siitepölytiedote

Tilanne

24.05.2024

tilanne-kuva

Ennuste

25.05.2024 - 27.05.2024

ennuste-kuva
selite-tunnukset
selite-asteikko

Tilanne

24.05.2024

Koivun kukinta on päättynyt maan eteläosissa ja jatkuu maan keskiosista Etelä-Lappiin ulottuvalla alueella. Kukinta on alkanut Keski-Lapissa. Kukinnan huippu on ohitettu maan keskiosissa sekä Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Koivun siitepölyä kulkeutuu koko maahan. Heinien kukinta jatkuu maan eteläosissa ja kukinta on alkanut lämpimillä kasvupaikoilla maan keskiosissa. Lepän kukinta lähestyy loppuaan Keski-Lapissa ja jatkuu heikkona Pohjois-Lapissa.
Koivun siitepölyä on runsaasti koko maassa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta, missä siitepölymäärät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin.
Heinien siitepölymäärät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin maan eteläosissa. Maan keskiosissa siitepölyä on vähän.
Lepän siitepölyä on ilmassa vähän Keski- ja Pohjois-Lapissa.
Havupuut kukkivat maan etelä- ja keskiosissa. Runsaana esiintyvä havupuiden siitepöly näkyy keltaisena kerroksena pinnoilla, mutta aiheuttaa allergiaoireita vain harvoille.
Sade laskee ilman siitepölymääriä.

Ennuste

25.05.2024 - 27.05.2024

Koivun kukinta heikkenee maan keskiosissa. Kukinta jatkuu maan pohjoisosissa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta. Koivun kukinnan odotetaan alkavan Pohjois-Lapissa kahden viikon sisällä. Koivun siitepölyä kulkeutuu kukinta-alueen ulkopuolelle maan eteläosiin sekä Pohjois-Lappiin. Heinien kukinta voimistuu maan etelä- ja keskiosissa, ja kukinnan odotetaan alkavan Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa kahden viikon sisällä. Lepän kukinta päättyy Keski-Lapissa ja jatkuu heikkona Pohjois-Lapissa.
Koivun siitepölymäärät vaihtelevat kohtalaisista runsaisiin maan eteläosissa. Muualla maassa Pohjois-Lappia lukuun ottamatta koivun siitepölyä on runsaasti. Pohjois-Lappiin siitepölyä odotetaan kulkeutuvan enimmäkseen kohtalaisesti, mutta määrät voivat nousta ajoittain runsaiksi.
Heinien siitepölymäärät vaihtelevat vähäisistä kohtalaisiin maan eteläosissa ja ovat vähäisiä maan keskiosissa.
Lepän siitepölyä on vähän Pohjois-Lapissa.
Sade laskee ilman siitepölymääriä.

Lähde: Turun yliopiston siitepölytiedotus.

Tehokkaat allergialääkkeet allergiaoireisiin apteekista.

Verman tarjoaa monipuolisen tuoteperheen allergiaoireiden hoitoon. Tutustu tuotteisiin tarkemmin ja muista aloittaa allergialääkitys ajoissa.

Setiritsiini

Suomen suosituin allergialääke*.

juhlavuoden logo

Ocutifex

Nopeaa ja pitkäkestoista helpotusta allergisiin silmäoireisiin

Ebastiini

Pitkävaikutteinen allergialääke, 20 mg vahvuus myös vaikeisiin allergisiin oireisiin

Desloratadiini

Tehokas ja väsyttämätön allergialääke.

Mometasoni

Tehokas nenäsumute allergisiin nenäoireisiin.